برنامه نویسی چیست؟ هر آنچه که باید از برنامه نویسی بدانید
برنامه نویسی چیست؟ هر آنچه که باید از برنامه نویسی بدانید
برنامهنویسها هم با یک کامپیوتر معمولی در روز و در روشنایی کار میکنند! گاهی مانند کارمندان حقوق وزرات کاری میگیرند و به سیستمهای اطلاعاتی و موشکی هم دسترسی ندارند!!!
اگر بخواهیم از این شوخیها بگذریم و مطلب را جدی و علمیتر بیان کنیم ابتدا به سراغ پاسخ سوال اصلی میرویم:
برنامه نویسی چیست؟
برنامهنویسی یک روش حل مسئله به کمک کامپیوتر است. فرض کنید که وارد بانک میشوید و کدملی خود را به متصدی بانک اعلام میکنید. متصدی به کمک تنها یک کد تمامی اطلاعات حساب بانکی شما را پیدا میکند. مشخصات شما، گردشهای مالی، موجودی و ….
این امکان به کمک برنامهنویسی ایجاد شده است. سیستمی که برای بانک طراحی شده با دریافت کدملی شما، اطلاعات شما را از میان میلیونها اطلاعات دیگر پیدا کرده و در قالب جداول نمایش می دهد.
در واقع یک تیم برنامهنویسی این سیستم را به این صورت برنامهنویسی کردهاند. بنابراین میتوان گفت برنامهنویسی یک علم است که به کمک آن میتوان به کامپیوتر دستوراتی برای اجرا داد. دستورات را در قالب کدهایی به کامپیوتر میدهیم این اطلاعات و دستورات در مغز کامپیوتر (CPU) پردازش میشوند و خروجی کار به کاربر نمایش داده میشود.
جالب است بدانید کامپیوترها زبان انسانها را درک نمیکنند. آنها تمامی اطلاعات را به صورت اعداد صفر و یک میبینند! یک برنامهنویس به کمک یک زبان برنامهنویسی منظور خود را به یک نرم افزار منتقل میکند. این دستورات به کدهای ۰ و ۱ تبدیل میشوند و کامپیوتر آنها را درک کرده و پردازش میکند!
اگر بخواهیم این مفهوم را به جمعبندی شده تعریف کنیم بهتر است بگوییم برنامهنویسی علم حل مسئله به کمک کامپیوتر است.
برنامه نویس کیست؟
حالا که با مفهوم برنامه نویسی آشنا شدید میتوانید بگویید که یک برنامه نویس کیست! برنامهنویس شخصی است که سعی میکند برای مسئلهها بهترین پاسخها را پیدا کند و آنها را به کمک زبانهای برنامهنویسی به کامپیوتر منتقل کند. بدین صورت کامپیوتر اطلاعات دریافتی را پردازش میکند و خروجی کار را نمایش می دهد.
پس شخص برنامهنویس باید به فرآیند حل مسئله، تحلیل دادهها، عیبیابی و… مسلط باشد.
کاربرد برنامهنویسی چیست؟
اگر میپرسید برنامه نویسی در کجا کاربرد دارد؟ بهتر است بگویم همه جا! امروزه تمامی سیستمهایی که اندکی هوشمند به نظر میرسند برنامهنویسی شدهاند!
به گوشی موبایل خود نگاه کنید. برای تمام فعالیتهایی که این گوشی انجام میدهد (فرستادن پیام، گرفتن عکس، پخش ویدیو و…) برنامهای نوشته شده است. تک تک نرمافزارهایی که در آن نصب کردهاید توسط برنامه نویسها کدنویسی شده است.
حتی ماشین لباسشویی، یخچالهای هوشمند هم دارای برنامههایی هستند که از قبل طراحی شدهاند. پس با در نظر گرفتن این نکات می توان متوجه شد که برنامهنویسی علمی است که در تمامی علوم و صنایع دیگر به کاربرده میشود.
چگونه میتوانیم یک برنامه نویس باشیم؟
اگر به حرفهی برنامه نویسی علاقمند شدید برای شروع باید ابتدا حوزهی برنامه نویسی و هدف خود را از اینکار مشخص کنید. برای انجام این کار، مطالعه مقالهی زیر بسیار مفید خواهد بود:
سپس به سراغ یادگیری یک زبان برنامه نویسی بروید. با یادگیری زبانهای برنامهنویسی میتوانید یاد بگیرید چگونه از کامپیوتر خود برای پردازش و اجرای کدها استفاده کنید.